Facebook RSS

Home Circuite Ciolpani

Una dintre cele mai cunoscute baze dedicate sporturilor cu motor din Romania

Cel putin trei curse de motocros sau de endurocros au loc in fiecare an pe circuitul de la Ciolpani, care in cei unsprezece ani de existenta a gazduit etape din campionatele Mondiale si Europene de Motocross. Evenimente off-road pe patru roti au loc frecvent in incinta circuitului, care gazduieste si obstacole specifice endurocrosului, alaturi de doua mini-circuite specifice acestei discipline.  Federatia Internationala de Motociclism (FIM) a acordat circuitului de la Ciolpani calificativul “Excellent Events” pentru modul de organizare al evenimentelor internationale. Aceasta este in cateva cuvinte cartea de vizita a celui mai spectaculos circuit de motocross din Romania infiintat in 2001.

Imagine de arhiva: amenajarea circuitului a presupus un constant feedback din partea pilotilor de motocros.

Imagine de arhiva: amenajarea circuitului a presupus un constant feedback din partea pilotilor de motocros.

Amenajarea la brut a circuitului de la Gorgota-Ciolpani a inceput in luna aprilie 2001 si a fost terminata in luna iulie a aceluiasi an, fiind poate una dintre cele mai rapide amenajari de acest fel. De atunci si pana in prezent, circuitul a beneficiat de mai multe etape de modernizare si amenajare,in care a fost implicat Greg Atkins, designerul Youth Stream, promotorul Campionatului Mondial de Motocros. Initiativa construirii unui astfel de circuit in Romania a apartinut  domnului Ilie Raduta, proprietar al S.C. Transconstruct Snagov,  un mare pasionat al sporturilor cu motor. Pentru amenajarea  circuitului s-au luat in calcul si au fost studiate proiecte si idei din tari cu o bogata traditie in motocros, circuitul fii nd construit in concordanta cu toate normele FIM si UEM (Uniunea Europeana de Motociclism)

Date tehnice:

Lungimea circuitului poate varia in functie de competitia organizata.

Grila de start este prevazuta cu 40 de locuri.

Circuitul respecta toate standardele internationale din punct de vedere al tehnicitatii dar si ca facilitati: inmprejmuire, drum de acces pentru ambulante, sistem de irigatie, rampe pentru spalat motocicletele, padocuri tip A si tip B (utilate cu prize 220W si 380W), instalatie de iluminat, parc mecanici cu monitoare, turn arbitraj, turn pentru transmisii si inregistrari TV, spatiu amenajat pentru revizia tehnica, spatiu afisaj publicitate, zona comerciala in suprafata de 450 mp, parcare, dusuri, grupuri sanitare si cabinet medical.

Turnul TV cu inaltimea de 24 m reprezinta un mare punct de atractie datorita ineditului lui. A fost ridicat in anul 2004 si provine de la aeroportul Otopeni unde a avut rol de turn radar aerian. Achizitia lui s-a facut cu 10 000 euro cu putin timp inainte ca acesta sa ia drumul fierului vechi la export. Publicul spectator poate intra direct in zona centrala a circuitului folosind caile speciale de acces, amenajate intr-un mod cat se poate de original – tunel pe sub o saritura tip table top -si care permit vizionarea curselor din locuri foarte “fierbinti”.

 

 

 

Adresă:
Gorgota – Ciolpani, DN 1, judetul Ilfov
Contact:
Telefon / Fax: +40 21 351 22 85/84,  Adrian Raduta   +40 721 233 949
Web: www.topcrosstcs.ro, e-mail: office@topcrosstcs.ro

 

 

 

 

 


Vizualizare hartă mărită