Facebook RSS

Home Concept
  • Singura cupă privată de motocross din România, lansată în 2012
  • Premii şi cadouri pentru sportivi;
  • Şase etape găzduite de cele mai bune circuite de motocross ale ţării;
  • Şapte clase de participanţi: 50, 65, 85, MX2, MX1, Amatori, Veterani, Hobby,250 de  sportivi de la 6 la 60 de ani;
  • Target de 5.000 de spectatori per cursă;
  • Acces gratuit pentru spectori

 

Motocross Cup – Totul pentru Motocross!

 

Sportivii si spectatorii sunt pe primul plan pentru Motocross Cup. Pentru aceasta, de-a lungul celor şase etape programate pentru acest sezon, vom asigura o organizare unitară, de la program, până la pregătirea podiumului de premiere.

Pentru ca sportivii să îşi reducă cheltuielile de participare la curse, fiecare dintre cele şase etape va fi organizată pe parcursul unei singure zile, sâmbăta. Spectatorii vor putea astfel asista la un spectacol cât mai dinamic şi mai fluent, pe circuite uşor accesibile.

Circuitele pe care se organizează Motocross Cup sunt cele mai moderne, cele mai tehnice şi nu în ultimul rând, cele mai sigure pentru piloţi şi pentru spectatori. Ne dorim să atragem şi piloţi din ţările vecine, pentru un nivel competiţional cât mai ridicat.

Scopul principal al Motocross Cup este atragerea copiiilor şi tinerilor spre practicarea motocrossului, un sport despre care se spune că “strunjeşte caractere”. Motocrosul înseamnă pasiune, disciplină, perseverenţă, curaj şi o excelentă coordonare motrică, învăţându-i pe tineri să ia decizii rapide, fundamentate pe deprinderi analitice de mare viteză.

Pentru cei care participă în premieră la o cursă de motocross sau practică alte discipline moto (viteză, enduro, etc), am creat clasa Hobby, cu o manşă de 10 minute plus două tururi. Costuri de participare şi birocraţie reduse la minimum, o experienţă de motociclism sportiv maximă!

Premii pentru toţi sportivii participanţi la etapele sezonului 2013. Participanţii la primele trei etape, Prundu, Ciolpani şi Băicoi punctează şi în noul Campionat Inter-Regional de Motocross, regiunea Sud

 

Organizatori:

Cu o experienţă de peste un deceniu în motor sport, cluburile sportive Dual Racing Team şi Top Cross TCS sunt printre cele mai cunoscute cluburi în toate ramurile motociclismului sportiv din Romania: motocross, enduro, supermoto.

Dual Racing Team şi Top Cross TCS au fost primii şi singurii organizatori din România a unor etape de Campionat Mondial FIM Motocross MX3, Motocross cu Ataş şi SuperMoto S1 dar şi etape de Campionat European de Ataş Motocros.

Atât etapa de SuperMoto S1 de la Bucuresti cât şi cea de Motocros cu Ataş au reprezentat un succes din punct de vedere organizatoric, cu un impact media impresionant, pe plan local, dar şi pe plan international, primind calificativul de „Excellent Events” din partea Federaţiei Internaţionale de Motociclism şi firma Youthstream, promotorul actual al Campionatului Mondial de Motocross.