Facebook RSS

Home Circuite Prundu

O ascensiune rapida

In 2010, in lunca asanata a Dunarii, in apropiere de Prundu se aflau doar terenuri agricole si campii. Pasiunea pentru motocros a familiei Corbea a facut ca aici sa rasara un circuit de motocros, omologat pe 11 septemebrie in acelasi an, prin “Cupa Dunarii”, un succes unanim recunoscut. A urmat apoi etapa de Campionat National de Motocross din 2011, care a primit titlul de “cea mai buna organizare”, iar Prundu s-a vazut incununat drept “cel mai bun circuit de motocros”.

Totusi, evolutia nu s-a oprit aici, iar in toamna lui 2011, o sectiune de o treime a circuitului a fost refacuta, prin expertiza designerului Greg Atkins, Prundu devenind un circuit mai tehnic, mai spectaculos dar si mai sigur. Merita mentionata si grila de start, care a fost mutata si imbunatatita. Din orice punct al sau, un spectator poate vedea aproximativ 80-90% din ceea ce se intampla pe pista, iar lista elementelor tehnice gazduite de acest circuit este completa: : step ups, step downs, doua sectiuni de valuri, mai mari si mai mici, table tops, sarituri duble sau triple, viraje de viteza mica si mare, urcari care vor pune in prim plan puterea motoarelor dar si coborari unde franele vor fi cele testate. Textura suprafetei circuitului este diferita pe mai multe zone ale circuitului. S-a lucrat inginereste, am adus sute de camioane de pamant, logistica fiind asigurata integral de firma Tot Agro. Daca ploua, desigur, in limite normale, nu exista riscul sa se faca noroi

 

Localizare: Localitatea Prundu este situată în partea de est a judeţului Giurgiu, la aproximativ 35 de km faţă de oraşul Giurgiu şi aproximativ 98 de km de municipiul Bucureşti, pe DJ 41, intre localitatile Daia si Oltenita. Contact: 0766 460 315

Coordonate GPS:
Longitudine: 44o09″72
Latitudine: 26o09″94

Circuitul Prundu, dupa imbunatatirile aduse in toamna lui 2011. Va asteptam la cursa, sa vedeti circuitul in haine de sarbatoare, in noua sa varianta!

 

[nggallery id=2]

Vizualizare hartă mărită

4 comentarii

 1. Frumos ce fac oamenii astia la Prundu. Traseu, premii, etc. Acum si excursie la Sevlievo. Jos palaria.

 2. Traian Dragomir

  Deosebita initiativa acestei competitii, precum si organizarea! Numai asa poate creste si motocross-ul romanesc. Este nevoie de efortul din pura pasiune al unor oameni pentru a dezvolta infrastructura pentru acest sport in Romania.

 3. Ionut Stoica

  Ar fi nevoie si de participarea mai facila a cat mai multor concurenti – la amatori. Fara o participarea amatorilor nu creste popularitatea. E normal sa fie mai multi amatori decat profesionisti. As incuraja participarea amatorilor prin facilitati la inscriere, ca la majoritatea concururilor de mountain bike de exemplu, unde te inscrii pe site, platesti o taxa si participi. De ce ar fi altfel la motocross? Cu exceptia asigurarii medicale probabil, poate fi la fel.

  • Ionut Stoica

   scuze de unele greseli de scriere 🙂 m-a luat valul…:)))

   Felicitari oricum pentru organizarile de pana acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *