Facebook Twitter Gplus RSS

Home Slide Pilotii de curse fac echipa si incearca sa schimbe sefia Federatiei Romane de Motociclism. “Actuala conducere a pus presiuni pe sportivi si pe organizatori sa nu se asocieze cu Motocross CUP”, spune Ciprian Popescu, unul dintre organizatori
formats

Pilotii de curse fac echipa si incearca sa schimbe sefia Federatiei Romane de Motociclism. “Actuala conducere a pus presiuni pe sportivi si pe organizatori sa nu se asocieze cu Motocross CUP”, spune Ciprian Popescu, unul dintre organizatori

Publicat in 2014/02/13 de in Slide, Stiri

Florian Pop, Ciprian Popescu, Ionut Mistode si Emanuel Gyenes. Cu totii sunt fosti sau actuali campioni, organizatori de competitii interne si internationale sau sportivi care au reprezentat cu cinste Romania in competitiile internationale de motociclism, obtinand rezultate surprinzatoare pentru conditiile dificile de care are parte (si) sportul cu doua roti motorizate in tara noastra.

Acum, sportivii au inca un lucru in comun, aflandu-se in aceeasi echipa de candidati pentru cele patru posturi de vice-presedinti ai Federatiei Romane de Motociclism. Anuntul a fost facut de Costin Oprea, in scrisoarea deschisa prin care seful BGS Motorsport isi anunta candidatura la postul de presedinte al Federatiei Romane de Motociclism, cu ocazia alegerilor care vor avea loc pe data de 8 martie.

Impreuna, cei cinci motociclisti si-au propus sa aduca schimbarea in motociclismul romanesc, Costin Oprea, acuzand actuala conducere a Federatiei Romane de Motociclism ca nu ofera nici macar un “sprijin moral” sportivilor. Seful BGS Motorsport este cel care alaturi de Ionut Mistode a pus in 2008 bazele Romanian Superbike, iar acum spune ca experienta si reusitele sale ca organizator si presedinte de club, alaturi convingerea ca se pot face lucruri mult mai bune pentru motocicliclismul romanesc, aflat intr-o stare de “hibernare” l-au facut sa candideze pentru postul de presedinte al FRM.

“Cluburile care ma sustin si oamenii cu care fac echipa, Pop, Popescu, Mistode, Gyenes, mi-au dat increderea ca vom reusi! Impreuna, formam o echipa ce are legatura directa cu motociclismul, fiecare dintre noi stiind exact ce ar fi benefic pentru noi toti, ce trebuie imbunatatit, si mai ales, suntem deschisi la propunerile si dorintele atat ale organizatorilor cat si ale pilotilor. Consider ca administrarea si gestiunea Federatiei de Motociclism trebuie sa fie in mainile unor oameni care stiu ce implica organizarea unei curse, stiu ce inseamna sa fii pilot”, spune Costin Oprea intr-o scrisoare deschisa, precizand ca in cateva zile va reveni cu un proiect ce include masuri administrative si propuneri pentru fiecare ramura moto in parte.

Ciprian Popescu, presedintele clubului sportiv Dual Racing, organizator alaturi de clubul sportiv Top Cross TCS al Motocross CUP, singura cupa privata de motocross a Romaniei, ajunsa anul acesta la a treia editie, spune: “Inainte de a organiza Motocross CUP, am propus acest format Federatiei Romane de Motociclism, care nu a fost receptiva cu nimic. Mai mult decat atat, insusi presedintele FRM, Cristian Muresan, alaturi de  secretarul general al FRM, Gabriel Olariu au incercat sa ne saboteze la maximum, facand presiuni asupra unor sportivi si organizatori sa nu participe la curse sau sa se asocieze in vreun fel cu noi. Ei erau cei care trebuiau sa vegheze la dezvoltarea sportului si nu la distrugerea lui.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *