Facebook RSS

Home Slide Motocross CUP anunta calendarul competitional 2015: sase circuite accesibile pentru public, scutiri de taxe si facilitati pentru sportivi
formats

Motocross CUP anunta calendarul competitional 2015: sase circuite accesibile pentru public, scutiri de taxe si facilitati pentru sportivi

Motocross CUP  Sfantu Gheorghe

Sase circuite isi asteapta concurentii, in cel de-al patrulea sezon al Motocross Cup, competitia privata de motocross organizata de cluburile Dual Racing si Top Cross TCS. Desi motocrosul este un sport care se confrunta cu greutati in tara noastra, impunand atat un material de concurs scump si sofisticat dar si un nivel tehnic ridicat din partea pilotilor, dupa o iarna in care sportivii s-au antrenat intens – inclusiv in Spania, intr-un cantonament de o luna de zile organizat de Adrian Raduta, exista semnale ca interesul pentru aceste curse in care omul si masina sunt duse la limita, este in crestere.

Energiile se vor dezlantui pe 2 mai pe circuitul de la Prundu, acolo unde se va da primul start. Competitiile de la Prundu au avut mereu parte de vreme buna si de un public pasionat, asadar, distractia este garantata pentru iubitorii de motoare, in mini-vacanta de 1 Mai! Fanii bucuresteni ai motocrosului vor fi in continuare rasfatati cu spectacolul tipic oferit al competitiei, intrucat urmatoarele doua etape se vor desfasura tot in apropierea capitalei, pe 30 mai pe circuitul de la Ciolpani si pe 2o iunie pe circuitul din apropierea Autostrazii A1, situat in apropiere de Parcul Industrial Bucuresti. Acest circuit a fost construit in mod special pentru a fi cat mai abordabil pentru cei care sunt la primii pasi in motocross, asa ca… aviz amatorilor, la propriu dar si la figurat!

Motocross Sf. Gheorghe Covasna

Urmeaza un alt circuit provocator si accesibil deopotriva, “Corsarul Rosu”, o pista complet refacuta anul trecut, accesibila din autostrada A1, pentru etapa cu numarul 4 patru, care cu siguranta va fi una torida, caci se va desfasura pe 4 iulie. Dupa o luna de pauza, luna august, “caravana” Motocross CUP ia calea nordului, ajungand pe circuitul considerat “templul motocrosului romanesc”, Zarnesti, iar inchiderea sezonului competitional va avea loc tarziu in toamna, pe circuitul din Sfantu Gheorghe, complet remodernizat si el, in 2014.

Vestile sunt bune din partea organizatorilor: “Anul acesta reintroducem clasa MX50, rezervata copiiilor intre trei si opt ani. Pentru a incuraja participarea micutilor si a usura efortul parintilor, nu va exista taxa de inscriere la aceasta clasa. De asemenea, pentru ca dorim sa usuram procesul de inscriere al pilotilor, in curand vom lansa o aplicatie care permite ca aceasta sa se faca direct pe site, www.motocrosscup.ro, iar cei care se inscriu la toate cursele din sezon, vor plati taxa de inscriere pentru doar cinci curse”, ne spune Ciprian Popescu, din partea clubului Dual Racing.

Specialistul in circuite al Motocross Cup, Adrian Raduta, campion est european en titre, pregateste cateva surprize care vor face mai usoara munca staff-ului Motocross Cup si de care se vor bucura deopotriva pilotii si publicul. “Vom pregati circuitele cat de bine ne sta in puteri, pe baza feedback-ului din sezoanele trecute, stim care sunt micile modificari ale pistelor dupa fiecare mansa si vom actiona in consecinta. De asemenea, pe circuitul de la Ciolpani, voi fi atent sa introduc elemente de noutate. Sezonul este lung si va fi o aventura interesanta pentru sportivi”, ne promite Adrian Raduta (Top Cross TCS).

Calendar Competitional Motocross CUP 2015
Etapa 1: Prundu, 2 Mai
Etapa 2: Ciolpani, 30 Mai
Etapa 3: Bucuresti, A1 20 Iunie
Etapa 4: Bolintin, 4 Iulie
Etapa 5: Zarnesti, 5 Septembrie
Etapa 6: Sf. Gheorghe, 24 Octombrie

 

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comenteriu  comments 

1 comentariu

  1. Gal Alexe

    Multumesc pentru calendar.
    Concursuri putine dar sper de calitate.
    Succes concurentilor si organizatorilor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *