Facebook RSS

Home Slide Organizatorii Motocross CUP pregătesc cursa de sâmbătă de la Ciolpani cu buldozere speciale, sistem de irigaţie pentru circuit şi gazon pentru spectatori
formats

Organizatorii Motocross CUP pregătesc cursa de sâmbătă de la Ciolpani cu buldozere speciale, sistem de irigaţie pentru circuit şi gazon pentru spectatori

Una dintre rutinele care descriu Motocross Cup este pregătirea temeinică a circuitelor de concurs, înaintea fiecărei etape. Astfel, cu două săptămâni înainte de fiecare competiţie, are loc pregătirea la brut a circuitului pe care se va alerga: repararea rampelor, a aterizărilor, a taluzurilor, care se degradează relativ repede, în urma antrenamentelor intensive ale sportivilor.

Circuitul de la Ciolpani, cel pe care sâmbătă, 25 mai se va alerga a doua etapă a Motocross Cup, a avut deja parte de acest tratament, fiind în prezent închis, pentru ca începând de miercuri, Adrian Răduţă să execute finisările. Astfel, sportivul va utiliza o cupă de taluzare, urmând ca rezultatele cele mai vizibile să fie pe secţiunea de valuri, care vor deveni mult mai rotunde, pierzând din aspectul agresiv, ce poate fi intimidant pentru unii piloţi. Totodată, de joi, circuitul va fi udat în mod constant, cu un sistem de irigare, pentru a se împiedica apariţia prafului.

Zona de start beneficiază de un balast nisipos ce include şi piatră, pentru ca apa să se filtreze şi să nu existe băltoace care pot pune în pericol siguranţa piloţilor. Nici spectatorii nu au fost uitaţi, fanii motocrosului putând urmări manşele din spaţii foarte bine delimitate şi securizate, de pe un gazon impecabil pregătit de echipa Top Cross TCS. Nu în ultimul rând,dacă anul trecut, precipitaţiile abundente au dus la anularea cursei din motive de siguranţă, pentru sâmbătă sunt prognozate 29 º Celsius şi cer senin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *