Facebook RSS

Home Slide Istoria circuitului Gorgota-Ciolpani, episodul 3, 2005 – 2010: in pas cu timpurile!
formats

Istoria circuitului Gorgota-Ciolpani, episodul 3, 2005 – 2010: in pas cu timpurile!

campionatul european de motocross 2007 2

Nenumarate etape de campionat national de motocross s-au desfasurat pe circuitul Gorgota-Ciolpani intre anii 2005 si 2010, la fel cum in toata aceasta perioada, anual, caravana campionatului est european de motocross ajungea aici. Gorgota Ciolpani devine un loc de referinta pentru acest campionat, apreciat de piloti, iar baza sportiva s-a bucurat permanent de investitii din partea domnului Ilie Raduta. Dotarile circuitului de la Gorgota Ciolpani il scot si acum in evidenta in aceasta parte a Europei: parcare, sistem de iluminare, dusuri, toalete, cabanute pentru cazarea sportivilor, zona de spalat motocicletele generoasa si nu in ultimul rand, o oaza de verdeata primitoare pentru spectatori, care au acces in cele mai „fierbinti” puncte ale circuitului.

2008 este un an important pentru familia Raduta, pentru ca, Adrian si Julian alearga in Olanda unde au o evolutie buna. Daca la noi in tara, este greu de umplut grila cu sportivi la startul manselor de MX1 si MX2, in Olanda, batalia pentru calificare angreneaza zeci de sportivi, iar una sau doua secunde inseamna un loc castigat sau pierdut la start. Fratii Raduta se intorc din Olanda cu rezultate onorabile dar poate mai important, o noua intelegere a motocrosului, iar Adrian incepe sa isi puna in practica cunostintele atat in ceea ce priveste pregatirea efectiva a circuitului cat si practicile de organizare.

„In acel an am lucrat cu Greg Atkins, designerul circuitelor pe care se alearga in Campionatul Mondial de Motocross, dar si a mai multor circuite de supercross din Japonia, Australia sau Noua Zeelanda. Schimbarile prin care a trecut circuitul au fost majore, noi ne-am dorit sa putem evolua si sa avem si in tara un circuit pe care sa ne antrenam pentru cursele internationale, sa nu mai avem trac la sariturile mari sau la duble. Am facut acest lucru pentru toti sportivii din tara, pentru a creste nivelul sportului, nu doar pentru mine sau pentru Juli”, isi aminteste Adrian Raduta, cel care acum a preluat „fraiele” circuitului. De notat faptul ca Greg Atkins va fi prezent sambata, 11 iunie, la Ciolpani, neo-zeelandezul neputand rata intalnirea cu prietenii sai din Romania!

Competitiile desfasurate in aceasta perioada inca aduc sportivi de top in Romania, chiar daca deja, criza economica din 2008 se simte din plin in motocrosul romanesc. Sa ne aducem aminte de etapele Campionatului European de Motocross, clasa 125 cmc, juniori, desfasurate la Gorgota-Ciolpani in 2006 si in 2007, competitie la care printre spectatori s-a aflat si Andrea Bartolini, detinator al unui titlu de campion mondial la clasa 500 cmc si castigator al Trofeului Natiunilor, impreuna cu echipa Italiei. Parerea lui Bartolini despre ce a gasit la Ciolpani? „Un circuit cu grad complex de complexitate si o organizare si ospitalitate de nota zece”, spunea campionul in presa vremii.

european motocross 2007

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *