Facebook RSS

Home Stiri Adrian Răduţă se pregăteşte să îşi apere titlul de campion est-european de motocross
formats

Adrian Răduţă se pregăteşte să îşi apere titlul de campion est-european de motocross

Campion est-european en-titre, Adrian Răduţă (Top Cross TCS) va începe sezonul în Grecia, la Giannitsa, acolo unde pe 18-19 martie se va desfăşura prima etapă din competiţia pe care sportivul român a dominat-o copios în ultimii ani. Adrian va avea astfel ocazia să îşi testeze forma fizică şi tehnica de pilotaj, lucruri pe care nu le-a neglijat în ciuda iernii grele de care am avut parte.

Adrian Raduta

Atunci când s-a aflat în ţară, liderul echipei Top Cross TCS a făcut pregătire fizică, dar şi ski fond, chiar în zona circuitului de la Ciolpani, acest sport fiind, după cum se ştie, extrem de solicitant din punct de vedere al efortului aerob, dar şi al coordonării. Apoi, pe tot parcursul lunii februarie, Adrian Răduţă a condus propriul cantonament de motocross, în Alghero, Sardinia, pe circuitul Lazzaretto, o locaţie în care echipa de uzină Yamaha a ales să filmeze prezentarea oficială a echipelor care aleargă în campionatele mondiale şi europene de motocross.

Deşi a fost preocupat să pună la punct tehnica piloţilor veniţi din România dar şi din alte ţări europene, Adrian Răduţă a avut suficient timp să se antreneze pe acest solicitant circuit, „croit” de italieni pe nisip. De notat că în Sardinia au venit şi mai multe tinere speranţe ale motocrosului românesc, dintre care îi amintim pe Mario Popovici, Aida Cojanu, Arthur Tătaru, Ştefania Băncilă sau Petru Iosif.

Deşi antrenoratul rămâne principala sa preocupare, Adrian Răduţă plănuieşte să participe la toate etapele Campionatul Est European de Motocross, ceea ce înseamnă şi deplasări în Bulgaria – ţară unde merită spus că e campion en-titre, Serbia sau Bosnia-Herzegovina. Cireaşa de pe tort a sezonului 2017 va rămâne însă cu siguranţa Red Bull Knock Out, cea mai dură cursă pe nisip a lumii, programată tocmai în toamnă, în Olanda. Anul trecut, concurând alături de fratele său, Julian, împreună cu Ciprian Popescu (Dual Racing Team), co-organizator al Motocross Cup, Adrian s-a  calificat în finală. Doar necunoaşterea solicitărilor specifice ale acestei curse au făcut ca el să abandoneze, pilotul român acumulând însă un consistent „know-how” pentru ediţia 2017.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *