Facebook RSS

Home Slide Interviu Marius “Mario” Popovici: Suntem intr-un moment de cumpana, in care trebuie sa alegem intre hobby si performanta
formats

Interviu Marius “Mario” Popovici: Suntem intr-un moment de cumpana, in care trebuie sa alegem intre hobby si performanta

Mario Popovici

In 2012, in primul an de Motocross Cup, Mario Popovici castiga clasa MX 50 si era rasplatit de organizatori cu o motocicleta de concurs, nou-nouta, un premiu mai rar intalnit in competitiile moto romanesti. Anii au trecut, nivelul pustiului sibian a continuat sa creasca, Mario urcand mereu pe podium in Motocross Cup si concentrandu-se pe competitiile externe. Patru ani mai tarziu, Mario se afla la inceputul unui sezon in care portile marii performante se pot deschide pentru el… Am stat de vorba cu parintii foarte tanarului pilot de motocross pentru a va putea impartasi noutatatile…

 Care sunt planurile pentru sezonul competitional 2016?

In primul rand, „La mulți ani 2016!”, sanatate,noroc si realizari in noul sezon tuturor riderilor si nu numai! Mario va participa in acest an  alaturi de Sibiu Racing Team si de sponsorii Golden Tyre, Jakob Autojavito, Bac Construct, Privat Consulting si AD 94 Group in campionatul Ungariei, Cehiei si in Campionatul Est European, obiectivul sau fiind calificarea in marea finala europeana din Cehia la clasa 65 cc si desigur, o clasare cat mai buna!

Cum a decurs sezonul 2015? La ce competitii ati participat si care au fost rezultatele obtinute?

In 2015 am fost la 27 de curse, din care doar 3 in Romania, restul in Ungaria, Austria  Cehia si in Campionatul Est European. Mario a obtinut titlul de vice-campion in Ungaria, cu 5 curse câștigate din 6… La o etapa nu am putut merge din cauza ca s-a suprapus cu o etapa din KTM Kids Challange Austria, unde am ales sa mergem. Si in aceasta competitie, Mario a obtinut titlul de vice-campion, clasandu-se pe cinci in Campionatul Est European si pe locul 27 in finala europeana din Letonia.

Ati participat nu odata, in Motocross Cup, acolo unde Mario pare abonat la prima treapta a podiumului. Ati putea sa ne dati un feedback referitor la competitie, in special in conditiile in care cunoasteti foarte bine care este nivelul organizarii in alte tari?

Toate cursele la care am participat in Motocross Cup au fost bine organizate, cu trasee foarte bine pregatite si variate… Pot spune ca e chiar mai bine decat la vecinii nostri unguri sau bulgari, ne lipsesc din pacate doar cei macar 15 piloți in grila de start.

 

Cat de departe va doriti/isi doreste Mario sa ajunga in motocross? Este doar un hobby sau e un hobby care devine din ce in ce mai serios si va doriti ca fiul Dvs sa ajunga pe scena internationala a motocrosului. Avem exemplul lui Krisztian Tompa.

Suntem intr un moment de cumpana, in care trebuie sa alegem intre hobby sau performanta. Realizam ca este tot mai greu sau imposibil sa practici acest sport (la nivel inalt) in România! Daca vrem cu adevarat performanta atunci trebuie sa mergem acolo unde Mario se poate antrena de cel puțin 3 ori pe saptamana, pe circuite cu copii buni si cu concursuri in fiecare weekend.

Cum e Mario privit de ceilalti copii, cum sunteti priviti de alte familii? De ce credeti ca nu sunt macar inca zece copii ca el, macar in Sibiu? J

Mario este un copil matur pentru varsta lui, are mulți prieteni si colegi care il apreciaza pentru ceea ce face. La fel, si prietenii nostri ne sustin si ne admira pentru efortul, curajul si pasiunea cu care ne dedicam acestui sport extrem. Insa, in Sibiu nu mai avem nici un traseu de antrenament, nu s-au mai ținut curse…. Cum sa reinvie motocrosul?

Ca parinte, ce parere aveti, cum ar fi posibil sa vedem in Romania mai multi copii la cursele de motocross, pentru ca aceste curse sa devina si mai spectaculoase si pentru a creste nivelul competitional?

Ma gandesc ca o mediatizare permanenta  a curselor si premiile consistente pentru cele mai bune rezultate naționale si internaționale ar duce la creșterea participanților si a nivelului.

Multumim si mult success in 2016!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *