Facebook RSS

Home Slide Dementor KTM Motocross Cup: Dueluri spectaculoase la Ciolpani
formats

Dementor KTM Motocross Cup: Dueluri spectaculoase la Ciolpani

Publicat in September 23, 2012 de in Slide, Stiri

În ciuda ploii căzute cu doar o zi înaintea curselor, etapa cinci a Dementor KTM Motocross Cup s-a desfăşurat sâmbătă, 22 septembrie, pe circuitul Gorgota Ciolpani, în condiţii optime. Deoarece la antrenamentele libere şi cronometrate evoluţiile celor peste 40 de motocrosişti au creat şanţuri adânci în pista înmuiată de ploaie, deteriorând intrarea pe o trambulină, Ilie şi Adrian Răduţă (Top Cross TCS), au remediat problema în mai puţin de o oră, piloţii putând evolua în deplină siguranţă. Tată şi fiu s-au urcat pe buldozere şi au rectificat porţiunile cu probleme. Circuitul a fost „ca nou”, ceea ce a făcut ca singurul incident al zilei să fie… gradul ridicat de spectaculozitate al manşelor.

Spre deliciul publicului, fiecare clasă a avut parte de povestea ei. Sibianul Marius Popovici (AMC Bogdan) s-a impus din nou la clasa 50 cmc, integrând în pilotaj elemente de stil ce aparţin sportivilor avansaţi, iar Aida Cojanu (Vectra Zărneşti) a arătat că nu se teme să alerge cu băieţii, clasându-se pe locul doi în prima manşă. La clasa 65, Szfarli Hunor (Ort Race Ojdula) a acumulat puncte preţioase în clasamentul general, câştigând ambele manşe, fiind urmat de Andrei Poponuţ (Steaua GTH), târgumureşeanul mobilizându-se şi reuşind să treacă peste câteva erori de pilotaj facil comise în prima manşă.

 

 

Clasa 85 cmc a însemnat acelaşi galop de sănătate pentru Ionuţ Corbea (Top Cross TCS), urmat de David Cătană (Steaua GTH) şi de Alin Grădinariu (CSM Bucureşti), care a tras tare pentru a compensa o primă manşă în care s-a clasat pe locul patru. La Amatori, Ciprian Staicu (Top Cross TCS) şi-a respectat promisiunea de a urca pe prima treaptă a podiumului, chiar dacă în manşa doi Demeter Laszlor şi Urszuly Attila, ambii legitimaţi la Sugaş Sfântu Gheorghe i-au demonstrat că îi pot pune probleme, iar la Veterani s-a impus Ciprian Popescu (Top Cross TCS).

Ca de obicei, clasele MX1 şi MX2 au alergat împreună, gratulând publicul cu un duel de zile mari între Adrian Răduţă (MX1, Top Cross TCS) şi George Căbăl (MX2, Vectra Zărneşti). Deşi fiecare pilot era lider la clasa sa, cei doi sportivi au ţinut publicul cu sufletul la gură şi au făcut o adevărată demonstraţie de motocros, evoluând aproape roată la roată pe aproape toată durata celor două manşe. Căbăl a fost cel mai rapid în prima manşă iar Răduţă în manşa doi, după ceremonia de premiere, cei doi sportivi declarând relaxaţi că îşi doresc ca astfel de dueluri să aibe loc între cel puţin cinci-şase sportivi pentru ca motocrosul românesc să avanseze.

Ultima etapă a Dementor KTM Motocross Cup se va desfăşura pe 27 octombrie pe circuitul de la Prundu, câştigătorii claselor 50 şi respectiv 65 cmc urmând a fi recompensaţi cu câte o motocicletă de curse.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
4 Comentarii  comments 

4 comentarii

 1. ionut cojanu

  felicitari pentru organizarea de care ati dat dovada!sa saperam ca si alte cluburi va vor urma in viitorul apropiat

 2. Bogdan

  Intradevar TCS-ul organizeaza cele mai bune curse de motocros pe un traseu super studiat( foarte tehnic si cu sarituri mai mult decat incomode). CE nu pot sa apreciez este modul clar partial de comentat. Ce ar trebui sa ne bucure ?? Marile premmii merg in partea de sus a tarii. Avem sportivi nu buni foarte buni de care cronicarii dv. nu mentioneaza si care se lupta cu greutati foarte mari (fara motociclete, fara antrenament)si totusi fac rezultate. Lupta pentru un loc pe podium nu este usoara si niciodata intamplatoare, este rezultatul unor mari eforturi pe care se pare ca nu le apreciaza nimeni. Dar cu toate aceste inconveniente dragostea pentru acest sport depaseste cu mult greutatile intalnite . ALL FOR ONE ,ONE FOR VICTORY.

 3. vali grigorescu

  AIDETI CU AFISUL PTR. ETAPA 6-PRUNDU

 4. Administrator

  salut Bogdan, aici cronicarul, sunt cateva lucruri de lamurit in legatura cu comentariul tau. multumim pentru aprecieri in primul rand. te rog sa imi spui despre ce sportivi fara motociclete si fara antrenament este vorba, pentru a-i promova. in momentul in care redactezi un comunicat de presa nu ai cum sa surprinzi evolutiile tuturor sportivilor care au participat la cursa.eu cred ca multe nume dintre pilotii care alearga in Dementor KTM Motocross au fost mentionate aici, de la toate clasele. Une exemplu, Andrei Poponut, despre care am scris si despre care cred ca face, sustinut de tatal sau, un miracol! Desigur, sunt cat se poate de deschis la sugestii concrete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha *


*