Facebook RSS

Home Stiri Puştii din Dementor KTM Motocross Cup ne conving că pentru piloţi, iarna trece mai repede
formats

Puştii din Dementor KTM Motocross Cup ne conving că pentru piloţi, iarna trece mai repede

Publicat in December 19, 2012 de in Stiri

Doar nouă puncte i-au separat la finalul primului sezon al Dementor KTM Motocross Cup pe primii doi piloţi ai clasei MX 65, Szfarli Hunor, respectiv Andrei Poponuţ. Amândoi sunt ardeleni plini de ambiţie aşa că fanii motocrosului pot sta liniştiţi: „confruntarea” între micii piloţi continuă şi în 2013, Andrei fiind extrem de motivat de faptul că Szfarli s-a întors acasă, în Odorheiu Secuiesc, cu un KTM SX 65, nou-nouţ, primit ca premiu în această competiţie privată de motocros.

„Motocicleta cu care alerg la curse este acum la reparat, iar eu mă antrenez deocamdată făcând flotări, genoflexiuni şi abdomene. Îmi este dor de curse” spune târgu-mureşeanul Andrei Poponuţ, care a primit un premiu suplimentar de consolare din partea Dual Motors, o cască Lazer de top. Andrei a schimbat echipa, ajungând pe mâna antrenorului Ovidiu Spârchez, zărneşteanul care l-a format pe George Căbăl, la ora actuală cel mai bun pilot de motocros din România. „După ce în acest sezon Andrei a alergat şi la supermoto şi la viteză, obţinând titlurile de campion, respectiv vice-campion naţional, am hotărât ca din 2013 să ne concentrăm exclusiv pe motocros”, spune tatăl său, Emil Poponuţ.

Hunor Szfarli a schimbat şi el clubul, trecând la Steaua GTH Turbo, clubul la care până în acest sezon a alergat Andrei şi aşteaptă primul cantonament programat în ianuarie la Predeal. Ninsorile i-au stricat oarecum distracţia pe KTM-ul primit drept premiu, dar, cum spune chiar el, „îmi place foarte mult noua motocicletă, m-am obişnuit repede cu ea şi de abia aştept să câştigăm curse împreună”. Ambiţios, Szfarli Hunor are şase manşe încheiate pe prima treaptă a podiumului în Dementor KTM Motocross Cup şi în prezent se antrenează la sală alături de cei mari. Alături de noua sa echipă, el va alerga chiar şi la supermoto, căci pentru această disciplină trebuie doar să schimbe roţile motocicletei sale.

Alături de familii, ocupaţi cu pregătirea fizică, punerea la punct a motocicletelor şi găsirea de sponsori, Andrei şi Szfarli sunt doar doi dintre piloţii Dementor KTM Motocross Cup. Pentru fiecare din cei aproape şaptezeci de sportivi care au alergat în această competiţie, iarna nu e un anotimp al hibernării ci al pregătirilor febrile pentru un nou sezon de curse încinse.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha *


*